0
Winkelwagen
€ 0,00

Winkel Za en Zo a.s. Open!

Bestel Little Greene Verf Online

Ook voor interieurprojecten

Onderhoud Vloerkleden


Onze kleden komen in verschillende soorten en stoffen. Bovendien zijn de kleden uitstekend aan te passen aan uw woonsituatie. Bent u op zoek naar een kleed dat tegen een stootje kan en makkelijk in onderhoud is, of juist een luxueus kleed waarmee u zorgt voor extra comfort; het kan allemaal. Lees meer over het onderhoud van de verschillende materialen en stoffen.
 

Algemene onderhoudstips

  • Bij een nieuw vloerkleed kan het voorkomen dat het tapijt wat garens verliest, dit zijn overtollige garen en dit kan absoluut geen kwaad. Na een aantal keren stofzuigen zal dit een stuk minder zijn.
     
  • Door het vloerkleed regelmatig te stofzuigen houdt u hem schoon en fris. Neem het hele kleed van rand tot rand mee, zodat er geen delen over worden geslagen. Gebruik bij het stofzuigen de juiste zuigmond met ingetrokken borstelharen.
     
  • Stofzuig ook af en toe de onderkant van het kleed.
     
  • Draai het vloerkleed om de vier maanden om zogenaamde looppaden in het tapijt te voorkomen.
 

Wol

Het onderhoud van een wollen vloerkleed is niet al te ingewikkeld. Dit komt omdat wolvezels geen vuil aantrekken. Wol is een natuurproduct. Bespuit een wollen vloerkleed ieder kwartaal licht met water. Zo blijft de wol mooi. Pas daarnaast de algemene tips van hierboven toe. Een wollen vloerkleed kunt u het beste stofzuigen met de gladde stofzuigermond.

 

Viscose

Een vlek op het vloerkleed? Dep voorzichtig met een katoenen vochtige doek. De structuur van viscose kan veranderen als u kraanwater gebruikt. Hierdoor kan de glans verloren gaan. Door voorzichtig te deppen voorkomt u verandering van de structuur. Kleden van viscose kunnen niet in de wasmachine gewassen worden, want dan beschadigen de topjes van de garens. U kunt het vloerkleed elke week stofzuigen, wel is het belangrijk dat u een normale zuigmond gebruikt en niet die van een elektrische.

 

Sisal

Het onderhoud en het schoonmaken van een Sisal vloerkleed is vrij eenvoudig. Het is belangrijk om regelmatig te stofzuigen. Daarnaast kunt u vlekken verwijderen met een badstoffen doek door te deppen of met keukenpapier.

 

Jute

Een jute vloerkleed is voor 100% gemaakt van natuurlijke vezels en is daardoor kwetsbaar voor vlekken of vochtplekken. Een jute vloerkleed onderhouden doet u door ongeveer twwe keer per week het vloerkleed te stofzuiger. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat het jute vloerkleed niet nat wordt. Het jute vloerkleed niet geschikt voor buiten gebruik.

 

Zijde

Een goede verzorging van uw zijden vloerkleed gaat verder dan het vloerkleed regelmatig te stofzuigen. Zijden vloerkleden zijn erg waardevol en vragen om specifieke kennis voor goed onderhoud. Behandel je een zijden vloerkleed verkeerd dan is er een grote kans dat vezels beschadigen of kleuren doorlopen.  Wij adviseren u dan ook om uw mooie vloerkleed vakkundig te laten reinigen. 
Copyright 2017 - Luxury By Nature