Foto

Het aantal rollen behang dat u nodig heeft is afhankelijk van de hoogte en breedte van de muren en het eventuele patroon dat het behang heeft.

Voor een behangsoort met een patroon is de berekening voor het aantal rollen iets anders dan bij een behangsoort zonder patroon.
Voor beide soorten lichten we hieronder de berekening toe met een voorbeeld. 

Komt u er toch niet helemaal uit. Of wilt u overleggen? We rekenen graag met u mee, zodat u het juiste aantal rollen bestelt. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier, hier.
 
 
« Terug naar het behang

Zo rekent u het aantal rollen behang uit
Behang met patroon
 
Behang zonder patroon
 
 Aantal banen
 • Meet de breedte van de muur of muren op;
 • Deel de uitkomst door de breedte van het gewenste behang en rond af naar boven.    
   Dit levert u het benodigd aantal banen op.

Is uw muur bijvoorbeeld 420 cm breed en de gewenste rol 53 cm breed, dan deelt u 420 cm door 53 cm. De uitkomst is 7,92. Naar boven afgerond zijn dit 8 banen.

Aantal banen
 • Meet de breedte van de muur of muren op;
 • Deel de uitkomst door de breedte van de rol behang, en rond af naar boven.
    Dit levert u het benodigd aantal banen op.

Is een muur bijvoorbeeld 420 cm breed en het behang 53 cm breed, dan deelt u 420 cm door 53 cm. De uitkomst is 7,92. Naar boven afgerond zijn dit 8 banen.

Aantal banen uit een rol
 • Meet de hoogte van de muur op;
 • Tel daar 20 cm overlap bij op;
 • Tel daar de patroonhoogte bij op;
 • Stel dat uw rol een lengte heeft van 10 meter.
   Deel dan de lengte van de rol, hier 10 meter,  door deze uitkomst (muurhoogte + 20 cm + patroonhoogte)     en rond de uitkomst af naar beneden. U weet nu het aantal banen uit een rol.

Is een muur bijvoorbeeld 270 cm hoog en heeft uw behang een patroonhoogte van 32 cm, dan hebt u banen van 270 cm + 20 cm + 32 cm = 322 cm. De lengte van de rol, 10 meter (1000 cm), gedeeld door 322 cm = 3,10. Naar beneden afgrond is dat 3 banen

Aantal banen uit een rol
 • Meet de hoogte van de muur op;
 • Tel daar 20 cm overlap bij op;
 • Stel dat uw behangrol een lengte heeft van 10 meter.
  Deel dan 10 meter door deze uitkomst (muurhoogte + 20 cm) en rond de uitkomst af naar beneden. U weet nu het aantal banen uit een rol.

Is een muur bijvoorbeeld 270 cm hoog, dan heb je banen van 270 cm + 20 cm = 290 cm. 10 meter (1000 cm), gedeeld door 290 cm = 3,44. Naar beneden afgerond is dat 3 banen.

Benodigd aantal rollen
Deel het benodigd aantal banen door het aantal banen dat u uit een rol haalt en rond de uitkomst af naar boven.

In het voorbeeld hebt u 8 banen nodig, u haalt 3 banen uit een rol. 8 gedeeld door 3 = 2,66. Naar boven afgerond hebt u dus 3 rollen nodig.


 
Benodigd aantal rollen
Deel het benodigd aantal banen door het aantal banen dat u uit een rol haalt en rond de uitkomst af naar boven.

In het voorbeeld hebt u 8 banen nodig, u haalt 3 banen uit een rol. 8 gedeeld door 3 = 2,66. Naar boven afgerond hebt u dus 3 rollen nodig.

  
« Terug naar het behang   
 
  
Hulp nodig?
We helpen u graag met het uitrekenen van de benodigde hoeveelheid rollen behang. Hiervoor kunt u het beste het contactformulier invullen. Als u ons laat weten om welk behang het gaat, de hoogte van de muur(en) en de totale breedte van het oppervlak, dan kunnen we u een goed advies geven. 
   
 
« Terug naar het behang   
 

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Beoordeling

Over Luxury By Nature

Mijn naam is Edwin Huisman van Luxury By Nature te Amsterdam. Ik ben interieurontwerper en bezoek voor mijn werk en interieurprojecten veel internationale woonbeurzen en meubelbeurzen.
 
Van al het moois dat ik tegenkom stel ik met grote zorg een bijzondere collectie samen van luxe woonaccessoires, lampen en exclusieve meubels. Deze interieur collectie is zowel te bewonderen in onze woonwinkel te Amsterdam Ijburg, als ook in onze online interieur webshop.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor luxe behang, mooie gordijnstoffen / rambekleding. En staat er in de woonwinkel altijd iemand voor u klaar met de nodige ervaring, om u te adviseren of een interieurontwerp te maken. Met elkaar creëren we samen een totaalplaatje en denken wij mee over de te gebruiken materialen, kleuren en meubelen voor een mooi passend geheel.

Ziet u wat moois online, maar wilt u het eerst even zien? U bent van harte welkom in onze woonwinkel te Amsterdam Ijburg. 
 

Vriendelijke groet,


 
Edwin Huisman

Contact

Luxury By Nature.nl

 Telefoon:
+31 (0)20 - 221 35 34

 E-mail: 
 info@luxurybynature.nl

Adres:
 IJburglaan 1393
 1087 KH  AMSTERDAM

Openingstijden
 Vr: 10.00 - 18.00
 Za: 10.00 - 18.00
 Zo: 12.00 - 17.00 

  

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel