0
Winkelwagen
€ 0,00

Winkels Zonder Afspraak te Bezoeken

Bestel Little Greene Verf Online

Mooiste collectie behang en stoffen

Behang / Zoffany Behang /

Zoffany Damask Behang Collectie

Zoffany-Damask-Behang-Collectie

Zoffany Damask Behang Collectie


The Zoffany Damask behang collectie presents seven historical wallpaper designs, beautifully reinterpreted to introduce artistry and provenance into contemporary interiors. 

Harnessing the appreciation of colour and décor from the great houses of the 18th and 19th centuries, these luxurious wallcoverings taken from the Zoffany archive explore how colour can exquisitely transform a design.

Accompanied by a simple strie design, these prestigious damasks are elevated by their unique palette, curated as part of Zoffany’s Alchemy of Colour. Featuring an explosion of rich, warm and sumptuous shades, these wallcoverings inspire dramatic interiors with effortless sophistication and integrity....

 

Om zich te verdiepen in de transformerende kracht van kleur, heeft het Zoffany ontwerpteam haar ‘alchemisten’ studio opgezet, met de bedoeling om kleuren terug te destilleren naar hun oorspronkelijke essentie. Door het onttrekken van natuurlijke plantaardige kleurstoffen en het vermalen van mineralen creëerden zij hun eigen pigmenten die de juweel-achtige kleuren uitstralen zoals gevonden in zijde documenten in het Zoffany archief. Hiermee hebben zij een buitengewone diversiteit van rijke en complexe kleuren samengesteld, en met deze tinten hebben ze over een selectie van prachtige garens geëxperimenteerd.

Het Zoffany Damask Behang collectie werk heeft een palet van pure kleuren gedefinieerd en samengesteld die inherent zijn aan het merk, en die alle productcategorieën zal beslaan, voor inspirerende interieurs. Intense hoogtepunt kleuren zoals ‘Tigers Eye’, ‘Koi’, ‘Cinnabar’ en ‘Malachite’ werden voor het eerst gepresenteerd in de Phaedra collectie van Zoffany. De Zoffany stoffen collectie Boleyn maakte gebruik van de meer natuurlijke tinten ‘Sunstone’, ‘Amber’ en ‘Faded Amethyst’. Ontdek nu: weelderige ‘Oxon’, intense ‘Serpentine’, koele ‘Vine Black’ en zachte ‘Smoked Pearl’ in de Zoffany Damask collectie – de eerste in een reeks van kerncollecties onder het vaandel van de ‘Alchemy of Colour’.

 

Zoffany Behang: Bekend Met Een Rijke Historie


De ‘Zoffany Damask Wallpapers: The Alchemy of Colour’ doet denken aan de beginjaren van het bedrijf, met haar combinatie van verleden en hedentijd.

‘Zoffany’s reis begon met de restauratie van landhuis Temple Newsam, dat overstelpt was met prachtig damast. Tijdens het herinstallatie project hebben we geëxperimenteerd met vormgeving, kleuren en productiemethoden om deze documenten weer tot leven te brengen. Bij dit project ging het erom om trouw te blijven aan het oorspronkelijke uiterlijk van deze wandbekledingen, en dit gaf ons een authentiek archivistisch uiterlijk in onze eerste jaren.
Hierna zijn onze ontwerpen organisch uitgegroeid tot ons eigen, onnavolgbare Zoffany handschrift, versterkt door ons erfgoed.

“De ‘Damask collectie herinterpreteert onze meest prestigieuze damast ontwerpen uit het archief door het gebruik van kleur. Het vertalen van deze wandbekleding in ons unieke Zoffany kleurenpalet geeft hen een nieuw gevoel van kunstenaarschap dat specifiek gericht is op hedendaagse interieurs.” – Peter Gomez, Hoofd van Design bij Zoffany.

Kleur en inrichting maakten vaak onderdeel uit van de inventarissen die opgemaakt werden van landgoeden in de 18e en 19e eeuw. Het gebruik van behang in huizen in de 18e eeuw is bekend door de beschrijvende benamingen van kamers, zoals de Blue Paper’d Room (blauw was een populaire kleur in de eerste helft van de 18e eeuw) en de Red Paper Room. Door deze waardering van kleuren te benutten, onderzoekt deze lancering in detail hoe kleur alleen een ontwerp kan vernieuwen.

Als aanvulling op de wandbekleding biedt Zoffany ook wij twee rijkgekleurde tactiele stoffen aan, ‘Rothko’ en ‘Donati’.

Dessins uit deze collectie van 'barok' behang zijn: Villandry, Pomegranate, Tours, Beauvais, Malmaison, Brocatello, Crivelli en Strie.

Zoffany Damask Behang collectie vindt u hier online.  


Copyright 2017 - Luxury By Nature