0
Winkelwagen
€ 0,00

Winkel di t/m zaterdag geopend

Bestel Little Greene verf online

Ook voor interieurprojecten

Behang / ARTE Behang /

ARTE Shibori Behang

ARTE-Shibori-Behang

ARTE Shibori Behang


De nieuwe ARTE Shibori Behang Collectie is geïnspireerd op de oude traditionele tie-dye technieken uit Japan. Dit vernieuwde behang heeft prachtige organische repeterende patronen en een subtiele afwerking met hoogglans details.  Weergave:
 


Bezig met laden...

...
Dessins ARTE Shibori Behang

In totaal beslaat de nieuwe collectie 4 verschillende patronen. De dessins uit de collectie behangpapier Arte Shibori zijn:

  • Arte Azur
  • Arte Fusion
  • Arte Breeze
  • Arte Halo

 

Over de ARTE Shibori Behang Collectie

Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel. En als er mooie dingen te zien zijn op de catwalks in Parijs, kun je er donder op zeggen dat ze binnen de kortste keren opduiken als nieuwste interieurtrend.

De nieuwste creatie van het behangmerk ARTE is overduidelijk geïnspireerd op wat ze in het Engels tie dye noemen. Een ambachtelijke manier om stoffen te kleuren. De ontwerper van deze collectie was gefascineerd door het fenomeen en ging op zoek naar de oorsprong ervan. Zo ontdekte hij dat het principe al eeuwenlang gekend was in Japan, waar ze het shibori noemen.

Shibori, want zo werd deze collectie gedoopt, is een oeroude verftechniek, waarbij stoffen op een bepaalde manier geplooid, gevouwen, doorweven, vastgenaaid of geknoopt worden en vervolgens in een kleurbad gaan. Door de behandeling vooraf – het vouwen, knopen, naaien ... – blijven sommige stukken van de stof afgeschermd van de kleur. Wanneer de stof na het verfbad opengevouwen wordt, is ze grotendeels gekleurd en zorgen de ongekleurde stukjes voor een fraai motief. Het is net de manier waarop ze afgedekt is geweest, die bepalend is voor de tekening. Elk stuk stof is op die manier uniek.
 

De natuur als inspiratie

In Japan kennen ze deze techniek door en door. Ze hebben er eeuwenlang ervaring mee en hebben hun patronen ook tot de verbeelding sprekende namen gegeven. Zo krijg je bij arashi shibori, wat storm betekent, een diagonaal patroon te zien. De suggestie van een regenvlaag bij felle wind. Bij karamatsu shibori – wat lariks of lork betekent – lijkt het alsof je van bovenaf op de kruin en takken van deze dennenboom neerkijkt.
In Europa werd deze manier van stof bewerken rond het midden van de 19de eeuw populair, toen dames vaker naar het Oosten reisden. Maar sindsdien is ze eigenlijk nooit meer uit het modebeeld verdwenen.
De kleurenwaaier van deze collectie is ruim, gevarieerd en erg gewaagd. Volle, felle of scherpe kleuren maken deze collectie uniek. ARTE is weer een stap verder gegaan en heeft er niet alleen een vleugje glans aan toegevoegd, maar ook een fijne grid in hoogglanslak.
 

Technisch hoogstandje

Door deze aspecten op een bijzondere manier te combineren, zijn er maar liefst vijf verschillende dessins ontstaan. De eerste referentie – Azur – heeft een opvallend V-patroon zonder scherpe contouren. De laag hoogglanslak lijkt het hele oppervlak in vakjes en lijntjes op te delen. Je ziet en voelt de lak er werkelijk bovenop liggen.

Behang Arte Fusion verwijst duidelijk naar een tie dye-methode waarbij er een naad ontstaat tussen de kleurvlakken.

Behang Arte Halo, het meest klassieke dessin, combineert een gewolkte ondergrond met glossy lijntjes en blokjes die samen een soort ornament vormen. Prachtig in een grote ruimte, waar het totaalresultaat perfect tot z’n recht komt.

Behang Arte Breeze lijkt op het eerste gezicht de soberste variant, maar verrast je als je een tweede keer kijkt. De horizontale lijntjes zijn uitgevoerd in een metaalglans, de verticale bestaan uit een hoogglanslaag die voor reliëf zorgt.

Helemaal gedurfd is het design van het behang Arte Influx, een streepmotief, waarbij je je heel goed kunt voorstellen – moest het stof zijn – waar de stof afgedekt is geweest en waar de kleur dus niet helemaal kon doordringen. Je krijgt een mooie dégradé, die in de hoogterichting strepen oplevert. Fascinerend om naar te kijken.

De collectie behangpapier Arte Shibori maakt elke ruimte uniek! Ontdek het hier online, of in onze behangwinkel te Amsterdam. Als Arte dealer en verkooppunt helpen we u graag. 

 

ARTE Shibori Behang Collectie ontdekt u online of in de winkel.


Copyright 2017 - Luxury By Nature