0
Winkelwagen
€ 0,00

Winkel di t/m zaterdag geopend

Bestel Little Greene verf online

Ook voor interieurprojecten

Behang / ARTE Behang /

ARTE Heliodor Behang

ARTE-Heliodor-Behang

ARTE Heliodor Behang


Arte Heliodor behang collectie bestaat uit schitterende met de hand gelegde patronen, gemaakt van natuurlijk plantvezels (sisal). Met recht een prachtige behang collectie.Weergave:
 


Bezig met laden...
Net 5 Ladies Night Behang Optredens Podium
Het Net 5 Ladies Night behang uit de studio is hier verkrijgbaar. Een prachtig dessin van geweven sisal in een blok structuur gelegd.
Net 5 Ladies Night Behang Optredens Podium
Het Net 5 Ladies Night behang uit de studio is hier verkrijgbaar. Een prachtig dessin van geweven sisal in een blok structuur gelegd.
ARTE Cube Behangpapier
ARTE Cube behang is hier online verkrijgbaar. Als ook in onze behangwinkel. Een geometrisch patroon van ingelegd zeegras.
Arte Leaf Behangpapier
ARTE Leaf Behang - Heliodor Collectie   Het ARTE Leaf behang heeft een patroon dat lijkt op het blad van de ginko biloba, de Japanse notenboom. Bij de twee...
ARTE Scale Behang
ARTE Scale behang uit de Heliodor collectie heeft een dessin van ingelegd zeegras. En is verkrijgbaar in diverse kleuren. Hier online te bestellen.
ARTE Scale Behang
ARTE Scale behang is gemaakt van ingelegde boogjes sisal behang. En verkrijgbaar in diverse kleuren. Voor welke kleur gaat u?
ARTE Scale Behang
ARTE Scale behang heeft een grafisch patroon, ingelegd met stukjes zeegras. Trés chique!

Arte Heliodor Bestellen


U kunt het behang uit deze Arte collectie bij ons online bestellen. Vanzelfsprekend is dit behang ook te zien in onze behangwinkel, waar we het met plezier voor u bestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. We helpen u graag. 

...


 

Achtergrond Arte Heliodor Behangpapier Collectie


De behangpapier collectie die we hier voorstellen, is werkelijk van superieure kwaliteit. Voor wat je hier ziet, zijn superlatieven ontoereikend. Ze kreeg dan ook – heel toepasselijk – de naam Heliodor mee (‘helios’ is Grieks voor ‘zon’) is de zonnegele variant van beryl, een edelsteen die niet zo bekend is als smaragd bijvoorbeeld.

Het bijzondere aan deze muurbekleding is dat ze met de hand gemaakt is. De basis is een onregelmatig geweven sisal weefsel in één kleur. Doordat een van de draden een subtiele glans heeft, en de draaddikte van schering en inslag verschilt, zitten er zo al mooie kleurschakeringen in. Uit deze sisal wordt nu heel voorzichtig en heel nauwkeurig een motief gesneden. Dit moet met veel zorg gebeuren opdat het weefsel niet zou gaan rafelen. De uitgesneden elementen worden dan samengebracht en zo verlijmd in een patroon dat er een ‘trompe l’oeil’ effect ontstaat. Door de weefselrichting onder een andere hoek te leggen, krijg je ongelooflijke effecten van diepte en reliëf.

Cube

Er zitten drie verschillende dessins in deze collectie. De eerste tekening – behang Cube – is zeer hoekig en mathematisch. Ze doet spontaan aan sommige werken van de Nederlandse graficus Maurits Escher denken. Escher was in die zin een ongewone kunstenaar, iemand die wel vaker trachtte om de artistieke beperkingen van een plat, tweedimensionaal oppervlak uit te breiden, de illusie van diepte te scheppen en zo een derde dimensie toe te voegen.

Wie minder houdt van strakke lijnen, valt wellicht voor het behang Scale, het sierlijke patroon dat je plantaardig zou kunnen noemen of arabesk. Als je bedenkt dat ook dit motief met de hand uitgesneden en verlijmd is, begrijp je meteen welk geduld en vakmanschap voor deze collectie aan de dag gelegd is. Het resultaat is dan ook een interieur dat boeiend blijft en respect afdwingt.

Leaf

Het derde ontwerp kreeg de naam behang Leaf. Het patroon lijkt inderdaad op het blad van de ginko biloba, de Japanse notenboom. Bij de twee bladhelften ligt de weefselrichting anders gedraaid, waardoor je nu eens links, dan weer rechts dikkere of dunnere draden ziet. Naargelang de lichtinval veranderen ook de tinten: van groenig oker en goud naar bruin bijvoorbeeld, van lichter naar donkerder blauw, van bruin naar zwart. Fascinerend.

Voor de kleuren werd de themalijn consequent doorgetrokken. Zo zit er niet alleen zilver, wit, zwart en goud bij, maar ook de typische tinten van andere edelstenen zoals robijn (rood), smaragd (een speciaal groen), amethist (paars) en lapis lazuli (donkerblauw). Het effect van deze collectie moet je echt gezien hebben.


De Arte Heliodor behang collectie is te bewonderen in onze winkel en tevens online te bestellen. 


Copyright 2017 - Luxury By Nature