0
Winkelwagen
€ 0,00

Bezoek onze winkels

Bestel Little Greene verf online

Ook voor interieurprojecten

Behang / Little Greene Behang /

Little Greene National Trust Papers II

Little-Greene-National-Trust-Papers-II

Little Greene National Trust Papers II Behang CollectieDe Little Greene National Trust Papers II behang collectie is de tweede behangcollectie in samenwerking met de National Trust. Het betreft een prachtige verzameling van eigentijdse behangontwerpen gebaseerd op originele ontwerpen uit de gerespecteerde vastgoedportefeuille van National Trust. Deze behangcollectie bevat 42 kleurenschema’s verdeeld over zeven ontwerpen en is een viering van duurzaam design.

Elk behang in deze collectie is opnieuw getekend en gekleurd waarbij rekening is gehouden met de traditionele methoden en materialen waarmee de ontwerpen oorspronkelijk zijn vervaardigd. In de collectie zijn ook ontwerpelementen terug te vinden, ontleend aan de Georgiaanse en Victoriaanse blokdrukprints. Ook oudere, decoratieve objecten zoals een wandkleed van leer en een 15e-eeuw wandtapijt zijn de inspiratiebron geweest voor deze collectie. De eigentijdse interpretatie van elk behangontwerp maakt National Trust Papers II een tijdloze behangcollectie voor woningen en interieurs in diverse stijlen.  
 


Dessins uit de collectie Little Greene behang National Trust Papers II collectie 


De volgende dessins maken o.a. deel uit van de Little Greene behang National Trust Papers II collectie: Burges Snail, Massingberd Blossom en Beech Nut.


Little Greene Burgers Snail Behang (Knightshayes Court) c.1878
Dit ontwerp is tussen 1869 en 1874 ontworpen door de neogotische architect en interieurontwerper William Burges. Het dessin waar o.a. margrieten en slakken op te vinden zijn is destijds ontworpen voor de familie Heathcoat Amory. William Burges ontwierp de meest excentrieke en soms ook controversiele patronen voor de meest originele en extravagante Victoriaanse interieurs. Dit eigenzinnige en charmante behang siert de muren in ieder interieur!


Little Greene Massingberd Blossom Behang (Gunby Hall) c.1905
Dit ontwerp bestaande uit een romantisch dessin van bloesem en vogeltjes is hoogstwaarschijnlijk van Britse Edwardiaanse oorsprong. Het ontwerp is stilistisch gezien zeer representatief voor dit tijdperk em de grote voorkeur voor oosters design. De bloesemtakken en vogels zijn elementen, die vaak worden aangetroffen in vroegere, met de hand beschilderde chinoiserie. Door het toepassen van een traditionele drukmethode behoudt het behang zijn tactiele kwaliteit. Het originele dessin sierde ooit de muren van de Grey Room in Gunby Hall in Lincolnshire. Dit grote landhuis, dat zo’n 200 jaar eerder werd gebouwd voor parlementslid William Massingberd werd in 1944  nagelaten aan National Trust.

Little Greene Beech Nut Behang (Oxburgh Hall) c.1782

Dit authentieke behangontwerp toont een patroon bestaande uit walnoten. Dit Georgiaanse behangontwerp werd destijds ontdekt in Oxburgh Hall in Norfolk. Het ontwerp werd oorspronkelijk toegepast in een felgekleurde, gevlokte behangrand met bloempatroon. De bladeren en walnoten werden in een ingetogen grijze kleurstelling erop geblokdrukt. Hoewel de zes hedendaagse interpretaties van het origineel een stuk kleurrijker zijn, ze hebben allemaal een gebalanceerd kleurenpalet alsook de kenmerkende, bewerkte textuur van een oppervlaktedrukbehang waardoor het behang een textuur heeft.Voor elke verkochte behangrol van Little Greene wordt een bijdrage geleverd ter ondersteuning van de conserveringswerkzaamheden van National Trust. Hierdoor kunnen ook de komende generaties genieten van de historische huizen, tuinen en open ruimten van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zal Little Greene het conserverings- en restauratieprogramma van National Trust ondersteunen door verf en papier te doneren om kleur en leven terug te brengen in enkele van de meest geliefde eigendommen van het Verenigd Koninkrijk. De verven en het behang van Little Greene zijn nationaal en internationaal verkrijgbaar via Luxury By Nature. 

Samenwerking Little Greene en National TrustLittle Greene werkt sinds januari 2018 samen met National Trust. Het eerste gezamenlijke project was de verfcollectie ‘Green’, bestaande uit 20 originele verfkleuren uit huizen en tuinen van het Trust verspreid over Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het project bleek zo succesvol, dat het nu is uitgebreid met de behangcollecties: The National Trust Papers en The National Trust Papers II'. 

 Little Greene National Trust Papers II behang is hier binnenkort online verkrijgbaar. 


Copyright 2017 - Luxury By Nature