0
Winkelwagen
€ 0,00

Afhalen Bestellingen Kan Op Afspraak

Bestel Little Greene Verf Online

Mooiste collectie behang en stoffen

Behang / ARTE Behang /

ARTE Lincrusta Behang

ARTE Lincrusta Behang: Structuur! ARTE


ARTE Lincrusta Behang geeft u uw interieur structuur, karakter en sfeer. In de kleurstelling die is afgestemd op uw interieur. Want Lincrusta structuur behangpapier is gemaakt om van de meest bijzondere patins te voorzien. Zodat u altijd de gewenste ambiance creëert. Niet zo gek dat dit Engelse merk sinds dag één werd toegepast in de meest prestigieuze gebouwen en locaties. Met een geschiedenis die terug gaat naar het jaar 1877! 
En nog steeds wordt Lincrusta gemaakt van natuurlijke materialen, zoals dat in 1877 het geval was. Met dezelfde dessins. En in sommige gevallen zelfs met dezelfde rollers. 

Wij zijn ARTE Lincrusta dealer / verkooppunt en helpen u graag met het toepassen van dit product. Zowel als het gaat om een traditionele invulling, als ook eigentijds. Of een combinatie van beiden. De mogelijkheden zijn eindeloos. In onze winkel kunt u de collectie in het echt bekijken. Zowel het behang, als ook de borders / friezen en panelen.Weergave:
 


Bezig met laden...

...


 

Hoe dient men ARTE Lincrusta behang te plakken?

 

Lincrusta behang is een behangpapier dat u bij voorkeur door een ervaren professionele behanger kunt laten plakken. ARTE heeft een aantal verwerkingsvoorschriften, die u als leidraad kunt aanhouden. Deze vindt u hier.


 

Welk patin of kleurcombinatie is uw favoriet? 


Patin suggesties Arte behang Lincrusta

Lincrusta behang is van nature effen van kleur en kan in iedere gewenste kleur geschilderd worden. U kunt kiezen voor een effen tint. Maar u kunt er ook voor kiezen om meerdere kleuren toe te passen. Of zelfs kleuren over elkaar heen te zetten. Hierboven vindt u enkele suggesties die u wellicht inspireren.

Op Pinterest zijn talloze bijzondere combinaties te vinden. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk dan eens hier.    

 

ARTE Lincrusta, Een Rijke Historie 


Al direct bij de lancering van Lincrusta behang in 1877 was dit bijzondere structuur behangpapier een regelrechte hit. De damask dessins en de patronen uit de Arts & Craft periode waren opeens verkrijgbaar in een driedimensionale uitvoering! 

Als snel werd het behang toegepast in vooraanstaande etablissementen. In paleizen en op landgoederen tot aan treincoupe's toe- in die tijd was de trein iets bijzonders. Het verhaal gaat dat ook enkele hutten van de Titanic bekleed zijn met deze bijzondere muurbekleding. En ook in het Witte Huis!

Lincrusta was het eerste behang dat echt duurzaam was en zeer sierlijk. Bovendien kon men het behang van een patin (laten) voorzien, dat paste in het interieur. 

Lincrusta is een Engelse uitvinding, bedacht door de fabrikant Frederick Walton. Zijn vader was in die tijd aan het pionieren met linoleum vloerbedekking in de jaren 1860's. Niet zo gek dat dit behang in eerste instantie onder de naam "Linoleum Muralis" werd gelanceerd. Later werd de naam aangepast in "Lincrusta-Walton" − Lin voor Linum (vlas, waaruit lijnzaadolie wordt gewonnen) en Crusta (Reliëf). Tot slot werd de naam van uitvinder Walton er aan toegevoegd, zodat anderen dezelfde naam konden gebruiken.

Arte is voor de Benelux de distributeur van Lincrusta. Zodat u dit behang met een rijke historie in België en Nederland bij ons kunt kopen. 

 

ARTE Lincrusta Behang ontdekt u hier!


Copyright 2017 - Luxury By Nature